Vesna

AGM Stop & Go

Акумулаторите VESNA AGM Stop & Go се олово-киселински акумулатори регулирани со вентили, наменети за употреба во возила со напредно ниво на „старт-стоп“ функција, што вклучува враќање на енергијата од сопирање. Акумулаторот VRLA AGM е олово-киселински акумулатор унапреден до максимални перформанси. Ќелиите на акумулаторот се затворени со вентил за ослободување притисок, а електролитот е имобилизиран со апсорбирана стаклена волна (AGM).
Плочите во ќелиите се држат под притисок.
НАПРЕДНАТА ГРАДБА НА АКУМУЛАТОРОТ ДОВЕДУВА ДО ПОДОБРЕНИ ПЕРФОРМАНСИ:
+ Многу ниска потрошувачка на вода, како резултат на внатрешната кислородна рекомбинација,
+ Спречување на активниот материјал да се прелева и дава тројно повеќе цикличен капацитет од стандардните акумулатори, а може да се празни многу повеќе без губење на функционалноста
+ Зголемена стартна моќ како резултат на подоброто искористување на волуменот на ќелиите за повеќе од 30%
+ Висок степен на полнење на енергијата за време на возење
+ Наносот на активен материјал од двете страни обезбедува подобра отпорност на корозија, што обезбедува подолг животен век
+ Нема стратификација на киселината како кај потопените ќелии
+ Безбедност од експлозија – минимална појава на експлозивни гасови
+ Отпор на вибрации и нема истекување на киселина во случај на оштетување
VESNA AGM Stop & Go
AGM стартер батерии, Ca/Ca технологии | батерии за АВТОМОБИЛ

 VESNA AGM Stop & Go

AGM стартер батерии, Ca/Ca технологии | батерии за АВТОМОБИЛ

 

VESNA AGM Stop&Go                    
VRLA AGM starter batteries, Ca/Ca technology                 CAR BATTERIES
Article no. DIN marking Short Ah RC Box EN L×W×H (mm) BHD Layout Weight wet pcs/pallet Remarks
code (C20) (min) (A) (kg) (EUR/CNT)
314060 L2 AGM  VAG60 60 109 L2 680 242×175×190 B13 0 17,9 63/90 AGM,  H
314070 L3 AGM  VAG70 70 130 L3 760 278×175×190 B13 0 20,5 48/80 AGM,  H
314085 L4 AGM  VAG80 80 151 L4 800 315×175×190 B13 0 23,2 42/60 AGM,  H
314090 L5 AGM  VAG95 95 184 L5 850 353×175×190 B13 0 26,0 36/60 AGM,  H
314105 L6 AGM  VAG105 105 206 L6 950 394×175×190 B13 0 29,2 36/60 AGM,  H
                         

Веб страна:

www.tab-mak.mk

Емаил

info@tab-mak.mk

Телефон

00389 (0)32 481 501

Контакт

  • Адреса: Македонски Револуционери
    50, Пробиштип, Р.С. Македонија
  • Емаил: info@tab-mak.mk
  • Веб страна: www.tab-mak.mk
  • Телефон: 00389 (0)32 481 501

FACEBOOK

© 2019 Developed by UNET. All Rights Reserved.