Историја

 ИСТОРИЈАТ НА КОМПАНИЈАТА

 

 • 1973 год. Почеток на изградба на Фабриката за производство на акумулатори во Пробиштип.
 • 1976 год. Фабриката за акумулатори Злетово започна со редовно работење.
 • 2001 год. Ликвидација на Фабриката за акумулатори Злетово.
 • 2001 год. Рестартирање на фабриката од нов македонски сопственик и со ново име САП.
 • 2004 год. Нов доминантен сопственик е словенечката компанија Весна (Vesna) којашто влегува во комапнијата САП (SAP) со тоа новото име на компанијата е Весна САП (Vesna SAP).
 • 2005 год. Стартување на новото одделение за рециклажа на отпад од акумулатори.
 • 2012 TAB d.d. Mežica од Словенија купи 85% од Vesna SAP и стана доминантен сопственик, промената на сопственоста и името на компанијата во ТАБ МАК ДООЕЛ. Пробиштип го означи почетокот на новата ера на производство на батерии во Пробиштип.
 • 2014 година почеток за производство на тракциски ќелии
 • 2014 година имплементација на ISO 9001, сертифицирано од Bureao Veritas Certification
 • 2020 Имплементирање на ISO 14001, сертифициран од страна на Bureao Veritas Certification
 • 2021 Компанијата TAB d.d. од Словенија постанува 100% сопственик на ТАБ МАК ДООЕЛ

 

Веб страна:

www.tab-mak.mk

Емаил

info@tab-mak.mk

Телефон

00389 (0)32 481 501

Контакт

 • Адреса: Македонски Револуционери
  50, Пробиштип, Р.С. Македонија
 • Емаил: info@tab-mak.mk
 • Веб страна: www.tab-mak.mk
 • Телефон: 00389 (0)32 481 501

FACEBOOK

© 2019 Developed by UNET. All Rights Reserved.