Историја

 ИСТОРИЈАТ НА КОМПАНИЈАТА

 

  • 1973 год. Почеток на изградба на Фабриката за производство на акумулатори во Пробиштип.
  • 1976 год. Фабриката за акумулатори Злетово започна со редовно работење.
  • 2001 год. Ликвидација на Фабриката за акумулатори Злетово.
  • 2001 год. Рестартирање на фабриката од нов македонски сопственик и со ново име САП.
  • 2004 год. Нов доминантен сопственик е словенечката компанија Весна (Vesna) којашто влегува во комапнијата САП (SAP) со тоа новото име на компанијата е Весна САП (Vesna SAP).
  • 2005 год. Стартување на новото одделение за рециклажа на отпад од акумулатори.
  • 2012 TAB d.d. Mežica од Словенија купи 85% од Vesna SAP и стана доминантен сопственик, промената на сопственоста и името на компанијата во ТАБ МАК ДОО. Пробиштип го означи почетокот на новата ера на производство на батерии во Пробиштип.
  • 2014 година почеток за производство на тракциски батерии
  • 2014 година имплементација на ISO 9001, сертифицирано од Bureao Veritas Certification

Веб страна:

www.tab-mak.mk

Емаил

info@tab-mak.mk

Телефон

00389 (0)32 481 501

Контакт

FACEBOOK

© 2019 Developed by UNET. All Rights Reserved.